Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

ΟΒΕΛΙΑΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ (ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ)


Ομορφα σουβλισαμε τον οβελια μας,
φαγαμε και τον ευχαριστηθηκαμε δεν λεω,
ελα ομως που περισεψε αρκετος και πρεπει
να τον αξιοποιησουμε και τιμησουμε δεοντως ....

Ο αγαπημενος μου Επιουσιος βρηκε την λυση....
Τεμαχισε το κρεατακι,
Εβαλε δυο κουταλιες λαδακι της γιαγιας  Ελενης,
μια κουταλια μουσταρδα ΕΚΜΑ(ειναι fan της συγκεκριμενης...),
σκορδακι απο την γλαστρουλα του μπαλκονιου μας
,κρεμυδακι φρεσκο που μας φιλεψε η αδελφουλα μου απο το χωριο,
καροτακι του μαναβη ψιλοκομενο,παπρικα,αλατι,πιπερακι λιγο ξυδακι,
μισο κουταλακι ζαχαρη γλυκεια σαν και μενα (λεει :)...)
και μοσχοβολιαστη ριγανουλα της θειας Αννας.
Μεχρι να βρασουν για μιση ωριτσα περιπου,
βαζει ενα κρασακι να το πιουμε στην υγεια μας...
Κατοπιν ριχνει δυο κουπιτσες κριθαρακι στην κατσαρολα
και δινει δυο φιλακια σβουριχτα σε μενα.....
Ετσι για το καλο ...λεει...!!
Τελειωνουμε το κρασακι μας χαλαρα( μιση ωριτσα περιπου) και ...ετοιμο το γιουβετσακι!
Ριχνει λιγο λεμονακι προαιρετικα,
και σερβιρει με ενα κοματακι φετα συνοδευμενη με ψωμακι ζεστο παντα!
Αφηστε   την αγαπη να κοπιασει στο τραπεζι σας και πιστεψτε με θα το απολαυσετε...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου