Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΑΝΑΝΑ


Κυριακη σημερα….
Συνηθως κάνουμε εξορμησεις ..για που αλλου?
Για το αγαπημενο μας χομπυ...το ψαρεμα!!
Σημερα όμως αλλαξαμε προγραμμα
Μετά από μια γεματη βδομαδα  ψαρευτικων εξορμησεων και περαν του δεοντως αποδοτικη αποφασισαμε να καθισουμε χαλαρα στο σπιτακι μας να απολαυσουμε την υπεροχη βεραντουλα μας  με τις μοσχοβολιες της τεμπελιαζοντας ,χουζουρευοντας κι ότι άλλο ηθελε προκειψει….
Και τι προεκειψε λετε …..
Επισκεψη της φιλης μας Αγγελικουλας!!!
Η Αγγελικουλα είναι φιλη …ιντερνετικη !!
Γνωριστηκαμε σ’αυτόν εδώ τον χώρο,μιλουσαμε πολύ καιρο λεγαμε να συναντηθουμε αλλά οι συνθηκες το ανεβαλαν!
Σημερα λοιπόν εφτασε η πολυποθητη στιγμή γνωριμιας μας και η επικυρωση «δια βλεμματος» πλεον  αυτης της φιλιας!!
Σκεφτηκα λοιπόν να γλυκανω αυτή τη συνάντηση με ένα πολύ όμορφο ευκολο και εντυπωσιακο γλυκισμα που θα συνοδευσει το  απογευματινο μας καφεδακι,ενα δροσερο γλυκισμα με ανανα!!
Ετσι λοπον αφου  μοιραστηκα μαζί σας την χαρά μου γι’αυτην την επισκεψη θα μοιραστω και την συνταγη για να την φτειαξετε και πιστεψτε με, το αποτελεσμα είναι μοναδικο και θα εντυπωσιασει!!!

Ξεκιναμε λοιπόν με τα υλικα:
1 κουτι ζελε ανανα
1 γιαουρτι στραγγιστο
1 κουτι κομποστα ανανα

Βραζουμε ένα ποτηρι νερό και μέσα σάυτο διαλυουμε το ζελε,κατόπιν προσθετουμε ενα ποτηρι το ζωμο της κομποστας, αν είναι λιγοτερο συμπληρωνουμε με νερό.
Στην συνεχεια πολτοποιουμε στο μουλτι την κομποστα του ανανα και προσθετουμε το γιαουρτι
Ανακατευουμε πολύ καλα και ολο μαζί το μειγμα το ριχνουμε στο ζελε και συνεχιζουμε να ανακατευουμε πολύ καλα να γίνει ένα μειγμα ομοιομορφο
Διαλεγουμε στην συνεχεια τα μπολακια στα οποία θα τοποθετησουμε το μειγμα
Τοποθετουμε στο ψυγειο αφήνουμε λιγες ωρες να παγωσει και….
Αυτό είναι!!!!
Ειμαστε ετοιμοι…..
Εγώ να καταπληξω την Αγγελικουλα κι εσεις την παρεα σας!!!
Δοκιμαστε το και θα με θυμηθειτε…….

****μπορεί να γίνει και με ότι άλλη κομποστα θελετε 
,σ’αυτή την περίπτωση βεβαια θα βαλετε και τον αναλογο ζελε…

***αντι σε μπολακια μπορειτε να το βαλετε σε φορμα της αρεσκειας σας για ένα ακόμη πιο εντιπωσιακο αποτελεσμα

*** το συγκεκριμενο γλυκισμα μπορεί να μας προσφερει μια ευκολη αλλιωτικη παραλλαγη τζιζκεικ….
 τοποθετουμε σαν βαση μπισκοτα μιραντα τριμενα και ανακατεμενα με λιγο βουτυρο φρεσκο να γίνει σαν ζυμαρι.
μεχρι να ετοιμασουμε το υπολοιπο μειγμα  βαζουμε τη βαση στο ψυγειο να παγωσει και  ριχνουμε το υπολοιπο  υλικο από πανω
(αυτό συνηθως το κανω σε γιορτινα τραπεζια βαζοντας το σε φορμα αυτές που ανοιγουν και εχω μια πανεμορφη παρουσιαση δροσερης τουρτας την οποία στολιζω από πανω με βυσσινακι γλυκο!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου